Foto: Lui Visbo

Æstetiske oplevelser og inddragende møder med kunst af høj kvalitet


I Rum for Æstetik arbejder vi for at møder med kunst af høj kvalitet bliver en del af både børn, unge og voksnes hverdag. Vi tager det alvorligt, at adgang til og deltagelse i kunstlivet er en menneskeret. Et liv med adgang til kunstoplevelser gavner nemlig både den enkeltes livskvalitet og samfundet. Gennem vores kunstprojekter og eksperimenterende samarbejder, hvor forskellige målgrupper og institutioner mødes, skaber vi nye rum for æstetiske oplevelser.


Oplevelser med kunst af høj kvalitet er desværre ikke en del af alle menneskers liv, og især folk fra udsatte områder, har sjældent sat fødder på en kunstinstitution. Men forskning viser, at positive møder med kunst og æstetisk læring gavner trivsel - og endda fra den helt tidlige småbørnsalder. Det æstetisk-sanselige sprog kan kommunikere på tværs af alder, køn, social status og etnicitet, og gennem æstetiske og sanselige oplevelser lærer mennesket at fordybe sig, reflektere og blive mere modtagelig over for nye indtryk. Æstetisk læring øger derfor vores forståelse af os selv og for andre, og baner vejen for nye fællesskaber.

Organisationen


Holdet bag Rum for Æstetik har til sammen kompetencer inden for værkproduktion, kunstformidling, kunstkonsulentvirksomhed, projektudvikling, pædagogik, kuratering og fundraising. Vi arbejder strategisk med at udvikle kunstprojekter, der får kunst ind i mange flere menneskers liv, og vores projekter er karakteriseret af bredt tværfagligt samarbejde med både kunstinstitutioner, uddannelsesinstitutioner, dagtilbud, samfundsorganisationer og mange andre.

Gala Castells


Medstifter af Rum for Æstetik, uddannet BA i kunsthistorie fra Universitat de Barcelona og har en kandidat i Spatial Design and Society. Hun arbejder som kunstkonsulent og projektleder hos den internationale organisation Faurschou Art Resources og ART2030. 

I Rum for Æstetik er Gala ansvarlig for strategiudvikling og kuratering.


gala@rumforaestetik.dk

Amanda Luna


Medstifter og daglig leder af Rum for Æstetik, uddannet BA i Pædagogik og Uddannelsesstudier og har en kandidat i Moderne Kultur og Kulturformidling fra Københavns Universitet.

Hun arbejder som billedkunstner med særligt fokus på relationel æstetik og står i spidsen for organisationens kunstprojekter.


luna@rumforaestetik.dk

Henrique Hinnerfeldt


Medstifter af Rum for Æstetik, arbejder som billedkunstner med atelier i Nordhavn og som fotograf i Bruun Rasmussen Kunstauktioner. Han står bag FUKK - Foreningen af Uafhængige Københavnske Kunstnere og Det Midlertidige Museum Nordhavn. I Rum for Æstetik er Henrique ansvarlig for udstillingsdesign og programudvikling. 


henrique@rumforaestetik.dk